Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken.

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Standard

Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken. / Verrezen, Freddy; Hurtgen, Christian (Peer reviewer).

In: Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection, Vol. 34, No. 1, 01.05.2009, p. 37-42.

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Harvard

Verrezen, F & Hurtgen, C 2009, 'Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken.', Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection, vol. 34, no. 1, pp. 37-42.

APA

Verrezen, F., & Hurtgen, C. (2009). Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken. Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection, 34(1), 37-42.

Vancouver

Verrezen F, Hurtgen C. Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken. Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection. 2009 May 1;34(1):37-42.

Author

Verrezen, Freddy ; Hurtgen, Christian. / Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken. In: Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection. 2009 ; Vol. 34, No. 1. pp. 37-42.

Bibtex - Download

@article{40d2b8ca111147309dc66919fa5b367b,
title = "Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken.",
abstract = "De effici{\"e}ntie en effectiviteit van elke meetcampagne (zoals de controle van radioactiviteit in het leefmilieu) wordt voornamelijk gegarandeerd door een goed afgestemde en weldoordachte strategie wat betreft de bemonstering, een adequate monstervoorbereiding en een uitgebalanceerde selectie van geschikte meettechnieken en apparatuur. Daarenboven is een duidelijke en makkelijk traceerbare registratie van alle relevante informatie en een continue bewaking van de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, reagentia en meettechnieken onontbeerlijk. Tenslotte dient een overzichtelijke en volledige rapportering van de eindresultaten het geheel af te ronden.",
keywords = "radioactiviteit, leefmilieu, controle",
author = "Freddy Verrezen and Christian Hurtgen",
note = "Score=10; Meting van radioactiviteit in het leefmilieu. ; Conference date: 10-10-2008 Through 10-10-2008",
year = "2009",
month = may,
day = "1",
language = "English",
volume = "34",
pages = "37--42",
journal = "Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection",
issn = "0250-5010",
number = "1",

}

RIS - Download

TY - JOUR

T1 - Controle van radioactiviteit in het leefmilieu: bemonstering, monstervoorbereiding en meettechnieken.

AU - Verrezen, Freddy

A2 - Hurtgen, Christian

N1 - Score=10

PY - 2009/5/1

Y1 - 2009/5/1

N2 - De efficiëntie en effectiviteit van elke meetcampagne (zoals de controle van radioactiviteit in het leefmilieu) wordt voornamelijk gegarandeerd door een goed afgestemde en weldoordachte strategie wat betreft de bemonstering, een adequate monstervoorbereiding en een uitgebalanceerde selectie van geschikte meettechnieken en apparatuur. Daarenboven is een duidelijke en makkelijk traceerbare registratie van alle relevante informatie en een continue bewaking van de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, reagentia en meettechnieken onontbeerlijk. Tenslotte dient een overzichtelijke en volledige rapportering van de eindresultaten het geheel af te ronden.

AB - De efficiëntie en effectiviteit van elke meetcampagne (zoals de controle van radioactiviteit in het leefmilieu) wordt voornamelijk gegarandeerd door een goed afgestemde en weldoordachte strategie wat betreft de bemonstering, een adequate monstervoorbereiding en een uitgebalanceerde selectie van geschikte meettechnieken en apparatuur. Daarenboven is een duidelijke en makkelijk traceerbare registratie van alle relevante informatie en een continue bewaking van de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, reagentia en meettechnieken onontbeerlijk. Tenslotte dient een overzichtelijke en volledige rapportering van de eindresultaten het geheel af te ronden.

KW - radioactiviteit

KW - leefmilieu

KW - controle

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_99096

M3 - Article

VL - 34

SP - 37

EP - 42

JO - Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection

JF - Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming / Annales de l'association Belge de radioprotection

SN - 0250-5010

IS - 1

T2 - Meting van radioactiviteit in het leefmilieu.

Y2 - 10 October 2008 through 10 October 2008

ER -

ID: 67635