De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie

Research output: Contribution to report/book/conference proceedingsIn-proceedings paper

Standard

De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie. / Vanmarcke, Hans; Cosemans, Christian; Sassi, Fiore; Paridaens, Johan (Peer reviewer).

De NORM problematiek in de Belgische industrie. Brussel, Belgium, 2005. p. 35-45.

Research output: Contribution to report/book/conference proceedingsIn-proceedings paper

Harvard

Vanmarcke, H, Cosemans, C, Sassi, F & Paridaens, J 2005, De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie. in De NORM problematiek in de Belgische industrie. Brussel, Belgium, pp. 35-45, Annalen van de Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming - 2005, Brussel, Belgium, 2005-02-25.

APA

Vanmarcke, H., Cosemans, C., Sassi, F., & Paridaens, J. (2005). De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie. In De NORM problematiek in de Belgische industrie (pp. 35-45). Brussel, Belgium.

Vancouver

Vanmarcke H, Cosemans C, Sassi F, Paridaens J. De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie. In De NORM problematiek in de Belgische industrie. Brussel, Belgium. 2005. p. 35-45

Author

Vanmarcke, Hans ; Cosemans, Christian ; Sassi, Fiore ; Paridaens, Johan. / De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie. De NORM problematiek in de Belgische industrie. Brussel, Belgium, 2005. pp. 35-45

Bibtex - Download

@inproceedings{60a2992695ed44cd9ef803704bdb4732,
title = "De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie",
abstract = "Op 12 december 1997 werd via de publicatie van een programmawet een nieuwe opdracht toevertrouwd aan NIRAS. De Instelling is sindsdien onder andere belast met het opstellen van een repertorium van de plaats en de toestand van alle nucleaire installaties en sites die radioactieve stoffen bevatten. Dit repertorium bestaat niet enkel uit sites met een nucleaire vergunning, maar ook uit niet-nucleaire sites waar verhoogde niveaus van radioactiviteit kunnen optreden als een gevolg van de aanwezigheid van natuurlijk radioactieve stralingsbronnen. De identificatie van de nucleaire sites is gebaseerd op een inventaris van de nucleaire vergunningen zoals de bevoegde overheden die in de loop der jaren uitreikten. Niet-nucleaire sites dienen echter niet te beschikken over een dergelijke vergunning zodat hun identificatie de ontwikkeling vergde van een specifieke methodologie. Het opstellen van een dergelijke methodologie bleek een omvangrijke taak te zijn die NIRAS toevertrouwde aan een taakgroep die bestond uit Controlatom, het SCK●CEN, het Nederlandse NRG en NIRAS. Deze presentatie belicht de opzet en het doel van de methodologie.",
keywords = "niet nucleaire industrie, NORM, regelgeving",
author = "Hans Vanmarcke and Christian Cosemans and Fiore Sassi and Johan Paridaens",
note = "Score = 2",
year = "2005",
month = "10",
day = "1",
language = "English",
pages = "35--45",
booktitle = "De NORM problematiek in de Belgische industrie",

}

RIS - Download

TY - GEN

T1 - De problematiek van NORM in de Belgische industrie: opzet en doel van de studie

AU - Vanmarcke, Hans

AU - Cosemans, Christian

AU - Sassi, Fiore

A2 - Paridaens, Johan

N1 - Score = 2

PY - 2005/10/1

Y1 - 2005/10/1

N2 - Op 12 december 1997 werd via de publicatie van een programmawet een nieuwe opdracht toevertrouwd aan NIRAS. De Instelling is sindsdien onder andere belast met het opstellen van een repertorium van de plaats en de toestand van alle nucleaire installaties en sites die radioactieve stoffen bevatten. Dit repertorium bestaat niet enkel uit sites met een nucleaire vergunning, maar ook uit niet-nucleaire sites waar verhoogde niveaus van radioactiviteit kunnen optreden als een gevolg van de aanwezigheid van natuurlijk radioactieve stralingsbronnen. De identificatie van de nucleaire sites is gebaseerd op een inventaris van de nucleaire vergunningen zoals de bevoegde overheden die in de loop der jaren uitreikten. Niet-nucleaire sites dienen echter niet te beschikken over een dergelijke vergunning zodat hun identificatie de ontwikkeling vergde van een specifieke methodologie. Het opstellen van een dergelijke methodologie bleek een omvangrijke taak te zijn die NIRAS toevertrouwde aan een taakgroep die bestond uit Controlatom, het SCK●CEN, het Nederlandse NRG en NIRAS. Deze presentatie belicht de opzet en het doel van de methodologie.

AB - Op 12 december 1997 werd via de publicatie van een programmawet een nieuwe opdracht toevertrouwd aan NIRAS. De Instelling is sindsdien onder andere belast met het opstellen van een repertorium van de plaats en de toestand van alle nucleaire installaties en sites die radioactieve stoffen bevatten. Dit repertorium bestaat niet enkel uit sites met een nucleaire vergunning, maar ook uit niet-nucleaire sites waar verhoogde niveaus van radioactiviteit kunnen optreden als een gevolg van de aanwezigheid van natuurlijk radioactieve stralingsbronnen. De identificatie van de nucleaire sites is gebaseerd op een inventaris van de nucleaire vergunningen zoals de bevoegde overheden die in de loop der jaren uitreikten. Niet-nucleaire sites dienen echter niet te beschikken over een dergelijke vergunning zodat hun identificatie de ontwikkeling vergde van een specifieke methodologie. Het opstellen van een dergelijke methodologie bleek een omvangrijke taak te zijn die NIRAS toevertrouwde aan een taakgroep die bestond uit Controlatom, het SCK●CEN, het Nederlandse NRG en NIRAS. Deze presentatie belicht de opzet en het doel van de methodologie.

KW - niet nucleaire industrie

KW - NORM

KW - regelgeving

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_26834

UR - http://knowledgecentre.sckcen.be/so2/bibref/2725

M3 - In-proceedings paper

SP - 35

EP - 45

BT - De NORM problematiek in de Belgische industrie

CY - Brussel, Belgium

ER -

ID: 176415