De scheiding van lanthaniden met behulp van kationenuitwisselings-HPLC

Research output: ThesisMaster's thesis

Bibtex - Download

@phdthesis{4572ad959a374e90b554612b62cbe080,
title = "De scheiding van lanthaniden met behulp van kationenuitwisselings-HPLC",
abstract = "In het kader van het ERIX-proces wordt de kwalitatieve en kwantitatieve scheiding van de lanthaniden Ce tot Nd en Sm tot Ho onderzocht op een hoge druk vloeistofchromatografisch systeem. De kationenuitwisseling op een Shodex IC R-621 scheidingskolom wordt uitgevoerd met behulp van complexatie met een mobiele fase waarvan de concentratie gedurende 25 minuten gradueel oploopt van 0,1 M tot 1 M α-hydroxyisoboterzuur. Detectie in het UV-Vis gebied wordt bewerkstelligd bij 655 nm via een SPD-M20A fotodiode array detector van Shimadzu na een post-kolom complexatie met Arsenazo III. De injectiemonsters bevinden zich in een salpeterzure oplossing.",
keywords = "lanthanides, HPLC, cation exchange, analysis",
author = "Stein Berghmans and {Van Hecke}, Karen and Aim{\'e} Bruggeman and Patrick Goethals",
note = "Score = 2",
year = "2006",
month = "6",
language = "English",
publisher = "Campus Groep T",
school = "KUL - Katholieke Universiteit Leuven",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - De scheiding van lanthaniden met behulp van kationenuitwisselings-HPLC

AU - Berghmans, Stein

A2 - Van Hecke, Karen

A2 - Bruggeman, Aimé

A2 - Goethals, Patrick

N1 - Score = 2

PY - 2006/6

Y1 - 2006/6

N2 - In het kader van het ERIX-proces wordt de kwalitatieve en kwantitatieve scheiding van de lanthaniden Ce tot Nd en Sm tot Ho onderzocht op een hoge druk vloeistofchromatografisch systeem. De kationenuitwisseling op een Shodex IC R-621 scheidingskolom wordt uitgevoerd met behulp van complexatie met een mobiele fase waarvan de concentratie gedurende 25 minuten gradueel oploopt van 0,1 M tot 1 M α-hydroxyisoboterzuur. Detectie in het UV-Vis gebied wordt bewerkstelligd bij 655 nm via een SPD-M20A fotodiode array detector van Shimadzu na een post-kolom complexatie met Arsenazo III. De injectiemonsters bevinden zich in een salpeterzure oplossing.

AB - In het kader van het ERIX-proces wordt de kwalitatieve en kwantitatieve scheiding van de lanthaniden Ce tot Nd en Sm tot Ho onderzocht op een hoge druk vloeistofchromatografisch systeem. De kationenuitwisseling op een Shodex IC R-621 scheidingskolom wordt uitgevoerd met behulp van complexatie met een mobiele fase waarvan de concentratie gedurende 25 minuten gradueel oploopt van 0,1 M tot 1 M α-hydroxyisoboterzuur. Detectie in het UV-Vis gebied wordt bewerkstelligd bij 655 nm via een SPD-M20A fotodiode array detector van Shimadzu na een post-kolom complexatie met Arsenazo III. De injectiemonsters bevinden zich in een salpeterzure oplossing.

KW - lanthanides

KW - HPLC

KW - cation exchange

KW - analysis

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_32428

M3 - Master's thesis

PB - Campus Groep T

CY - Leuven, Belgium

ER -

ID: 176471