Endothelial cell response after exposure to low dose X-ray radiation

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Endothelial cell response after exposure to low dose X-ray radiation. / Belmans, Niels; Baatout, Sarah (Peer reviewer).

Antwerp, Belgium : UA - Universiteit Antwerpen, 2014. 22 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Vancouver

Belmans N, Baatout S. Endothelial cell response after exposure to low dose X-ray radiation. Antwerp, Belgium: UA - Universiteit Antwerpen, 2014. 22 p.

Author

Bibtex - Download

@phdthesis{4215c425e7524f1493c18c54ce98902c,
title = "Endothelial cell response after exposure to low dose X-ray radiation",
abstract = "In de natuur komen twee grote groepen van stralingen voor, niet-ioniserende en ioniserende straling. Ioniserende straling is straling die genoeg energie heeft om ervoor te zorgen dat een atoom geladen of ge{\"i}oniseerd wordt. De belangrijkste vorm van ioniserende straling voor de mens zijn de X- en gammastralen. Door hun hoge energie bewegen ze zich voort met lichtsnelheid in vacu{\"u}m. Ze zijn zeer penetrerend en kunnen diep in de meeste materialen binnendringen, waaronder ook het menselijke lichaam. Dit maakt dat ze een belangrijk gezondheidsrisico vormen voor de mens. Het doel van deze thesis is na te gaan of het pro-athereosclerotische genexpressie profiel gevalideerd kan worden door veranderingen in het proteoom of op het functionele niveau. Hiertoe zullen de hoeveelheden van bepaalde genproducten na lage dosis bestraling onderzocht worden.",
keywords = "Endothelial cell response, low dose X-ray radiation",
author = "Niels Belmans and Sarah Baatout",
note = "Score = 2",
year = "2014",
month = dec,
language = "English",
publisher = "UA - Universiteit Antwerpen",
school = "UA - Universiteit Antwerpen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Endothelial cell response after exposure to low dose X-ray radiation

AU - Belmans, Niels

A2 - Baatout, Sarah

N1 - Score = 2

PY - 2014/12

Y1 - 2014/12

N2 - In de natuur komen twee grote groepen van stralingen voor, niet-ioniserende en ioniserende straling. Ioniserende straling is straling die genoeg energie heeft om ervoor te zorgen dat een atoom geladen of geïoniseerd wordt. De belangrijkste vorm van ioniserende straling voor de mens zijn de X- en gammastralen. Door hun hoge energie bewegen ze zich voort met lichtsnelheid in vacuüm. Ze zijn zeer penetrerend en kunnen diep in de meeste materialen binnendringen, waaronder ook het menselijke lichaam. Dit maakt dat ze een belangrijk gezondheidsrisico vormen voor de mens. Het doel van deze thesis is na te gaan of het pro-athereosclerotische genexpressie profiel gevalideerd kan worden door veranderingen in het proteoom of op het functionele niveau. Hiertoe zullen de hoeveelheden van bepaalde genproducten na lage dosis bestraling onderzocht worden.

AB - In de natuur komen twee grote groepen van stralingen voor, niet-ioniserende en ioniserende straling. Ioniserende straling is straling die genoeg energie heeft om ervoor te zorgen dat een atoom geladen of geïoniseerd wordt. De belangrijkste vorm van ioniserende straling voor de mens zijn de X- en gammastralen. Door hun hoge energie bewegen ze zich voort met lichtsnelheid in vacuüm. Ze zijn zeer penetrerend en kunnen diep in de meeste materialen binnendringen, waaronder ook het menselijke lichaam. Dit maakt dat ze een belangrijk gezondheidsrisico vormen voor de mens. Het doel van deze thesis is na te gaan of het pro-athereosclerotische genexpressie profiel gevalideerd kan worden door veranderingen in het proteoom of op het functionele niveau. Hiertoe zullen de hoeveelheden van bepaalde genproducten na lage dosis bestraling onderzocht worden.

KW - Endothelial cell response

KW - low dose X-ray radiation

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_138689

M3 - Master's thesis

PB - UA - Universiteit Antwerpen

CY - Antwerp, Belgium

ER -

ID: 286760