Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica. / Van Landeghem, Sofie; de Saint-Georges, Louis (Peer reviewer).

Gent, Belgium : UGent - Universiteit Gent, 2007. 106 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Van Landeghem, S & de Saint-Georges, L 2007, 'Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica', UGent - Universiteit Gent, Gent, Belgium.

Vancouver

Van Landeghem S, de Saint-Georges L. Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica. Gent, Belgium: UGent - Universiteit Gent, 2007. 106 p.

Author

Van Landeghem, Sofie ; de Saint-Georges, Louis. / Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica. Gent, Belgium : UGent - Universiteit Gent, 2007. 106 p.

Bibtex - Download

@phdthesis{1ec6f88efc8f4f049e95be22f90d0363,
title = "Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica",
abstract = "Dankzij de voortdurende ontwikkeling van gesofiticeerde methoden zijn wetenschappers in nstaat om steeds meer informatie te verzamelen over het leven dat ons omringt. Zo komen biologen voortdurend meer te weten over het menselijke genoom, en worden tegelijkertijd ook andere organismen in detail bestudeerd. In de onderzoekswereld bestaat een grote motivatie om nieuwe kennis beschikbaar te maken aan de hele gemeenschap, zodat erkenning verkregen kan worden voor de geleverde prestaties en zodat de grenzen van de menselijke kennis steeds verder gelegd kunnen worden. Wegens de grote hoeveelheid beschikbare data en de complexiteit ervan, is het nodig om op een automatische manier de nodige informatie te bundelen in een overzichtelijke samenvatting. Deze samenvattingen kunnen dan door de wetenschappers gebruikt worden om zich snel een beeld te vormen van de genen waar zij in ge{\"i}nteresseerd zijn en van hun onderlinge relaties. In deze thesis wordt het beschreven probleem in twee belangrijke delen ontleed. Ten eerste moeten er betrouwbare methoden ontwikkeld worden die uit de literatuur nieuwe informatie kunnen extraheren (text mining). Deze methoden moeten geautomatiseerd zijn en hun output overzichtelijk gestructureerd, zodat de wetenschapper op een transparante manier toegang kan krijgen tot de gewenste data.",
keywords = "pathway, function, analysis, bioinformatics, microarray",
author = "{Van Landeghem}, Sofie and {de Saint-Georges}, Louis",
note = "Score = 2",
year = "2007",
month = jun,
day = "28",
language = "English",
publisher = "UGent - Universiteit Gent",
address = "Belgium",
school = "UGent - Universiteit Gent",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Geautomatiseerde gegevensbevraging en -ontginning in bio-informatica

AU - Van Landeghem, Sofie

A2 - de Saint-Georges, Louis

N1 - Score = 2

PY - 2007/6/28

Y1 - 2007/6/28

N2 - Dankzij de voortdurende ontwikkeling van gesofiticeerde methoden zijn wetenschappers in nstaat om steeds meer informatie te verzamelen over het leven dat ons omringt. Zo komen biologen voortdurend meer te weten over het menselijke genoom, en worden tegelijkertijd ook andere organismen in detail bestudeerd. In de onderzoekswereld bestaat een grote motivatie om nieuwe kennis beschikbaar te maken aan de hele gemeenschap, zodat erkenning verkregen kan worden voor de geleverde prestaties en zodat de grenzen van de menselijke kennis steeds verder gelegd kunnen worden. Wegens de grote hoeveelheid beschikbare data en de complexiteit ervan, is het nodig om op een automatische manier de nodige informatie te bundelen in een overzichtelijke samenvatting. Deze samenvattingen kunnen dan door de wetenschappers gebruikt worden om zich snel een beeld te vormen van de genen waar zij in geïnteresseerd zijn en van hun onderlinge relaties. In deze thesis wordt het beschreven probleem in twee belangrijke delen ontleed. Ten eerste moeten er betrouwbare methoden ontwikkeld worden die uit de literatuur nieuwe informatie kunnen extraheren (text mining). Deze methoden moeten geautomatiseerd zijn en hun output overzichtelijk gestructureerd, zodat de wetenschapper op een transparante manier toegang kan krijgen tot de gewenste data.

AB - Dankzij de voortdurende ontwikkeling van gesofiticeerde methoden zijn wetenschappers in nstaat om steeds meer informatie te verzamelen over het leven dat ons omringt. Zo komen biologen voortdurend meer te weten over het menselijke genoom, en worden tegelijkertijd ook andere organismen in detail bestudeerd. In de onderzoekswereld bestaat een grote motivatie om nieuwe kennis beschikbaar te maken aan de hele gemeenschap, zodat erkenning verkregen kan worden voor de geleverde prestaties en zodat de grenzen van de menselijke kennis steeds verder gelegd kunnen worden. Wegens de grote hoeveelheid beschikbare data en de complexiteit ervan, is het nodig om op een automatische manier de nodige informatie te bundelen in een overzichtelijke samenvatting. Deze samenvattingen kunnen dan door de wetenschappers gebruikt worden om zich snel een beeld te vormen van de genen waar zij in geïnteresseerd zijn en van hun onderlinge relaties. In deze thesis wordt het beschreven probleem in twee belangrijke delen ontleed. Ten eerste moeten er betrouwbare methoden ontwikkeld worden die uit de literatuur nieuwe informatie kunnen extraheren (text mining). Deze methoden moeten geautomatiseerd zijn en hun output overzichtelijk gestructureerd, zodat de wetenschapper op een transparante manier toegang kan krijgen tot de gewenste data.

KW - pathway

KW - function

KW - analysis

KW - bioinformatics

KW - microarray

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_85303

M3 - Master's thesis

PB - UGent - Universiteit Gent

CY - Gent, Belgium

ER -

ID: 347196