Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen. / De Clerck, Kristien; van der Meer, Klaas (Peer reviewer).

Diepenbeek, Belgium : PXL - Hogeschool PXL, 2010. 90 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

De Clerck, K & van der Meer, K 2010, 'Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen', PXL - Hogeschool PXL, Diepenbeek, Belgium.

APA

De Clerck, K., & van der Meer, K. (2010). Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen. Diepenbeek, Belgium: PXL - Hogeschool PXL.

Vancouver

De Clerck K, van der Meer K. Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen. Diepenbeek, Belgium: PXL - Hogeschool PXL, 2010. 90 p.

Author

De Clerck, Kristien ; van der Meer, Klaas. / Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen. Diepenbeek, Belgium : PXL - Hogeschool PXL, 2010. 90 p.

Bibtex - Download

@phdthesis{59f80b4e76884081bbe807980f68efd0,
title = "Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen",
abstract = "Neerslag speelt een bijzonder belangrijke rol in de depositie van radioactiviteit die in de atmosfeer verspreid wordt bv. ten gevolge van een nucleair of radiologisch ongeval. Voorkomen en intensiteit van regen zijn erg plaats- en tijdsafhankelijk. Om het belang van de plaatselijke verschillen van regen op de depsoitie beter te kunnen onderzoeken in het kader van impactstudies voor noodplanning werd enerzijds regenradardata afkomstig van het KMI ge{\"i}mplementeerd in het atmosferisch dispersiemodel Rimpuff. Anderzijds werden accident scenario berekeningen uitgevoerd voor verschillende Belgische nucleaire sites en werd de toegevoegde waarde van regenradardata voor de noodplanning in de vroege fase bekeken.",
keywords = "rain radar, nuclear and radiological emergency, atmospheric dispersion, deposition",
author = "{De Clerck}, Kristien and {van der Meer}, Klaas",
note = "Score=10",
year = "2010",
month = "9",
language = "English",
publisher = "PXL - Hogeschool PXL",
school = "PXL - Hogeschool PXL",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Het gebruik van neerslagradardata in noodplanmodellen

AU - De Clerck, Kristien

A2 - van der Meer, Klaas

N1 - Score=10

PY - 2010/9

Y1 - 2010/9

N2 - Neerslag speelt een bijzonder belangrijke rol in de depositie van radioactiviteit die in de atmosfeer verspreid wordt bv. ten gevolge van een nucleair of radiologisch ongeval. Voorkomen en intensiteit van regen zijn erg plaats- en tijdsafhankelijk. Om het belang van de plaatselijke verschillen van regen op de depsoitie beter te kunnen onderzoeken in het kader van impactstudies voor noodplanning werd enerzijds regenradardata afkomstig van het KMI geïmplementeerd in het atmosferisch dispersiemodel Rimpuff. Anderzijds werden accident scenario berekeningen uitgevoerd voor verschillende Belgische nucleaire sites en werd de toegevoegde waarde van regenradardata voor de noodplanning in de vroege fase bekeken.

AB - Neerslag speelt een bijzonder belangrijke rol in de depositie van radioactiviteit die in de atmosfeer verspreid wordt bv. ten gevolge van een nucleair of radiologisch ongeval. Voorkomen en intensiteit van regen zijn erg plaats- en tijdsafhankelijk. Om het belang van de plaatselijke verschillen van regen op de depsoitie beter te kunnen onderzoeken in het kader van impactstudies voor noodplanning werd enerzijds regenradardata afkomstig van het KMI geïmplementeerd in het atmosferisch dispersiemodel Rimpuff. Anderzijds werden accident scenario berekeningen uitgevoerd voor verschillende Belgische nucleaire sites en werd de toegevoegde waarde van regenradardata voor de noodplanning in de vroege fase bekeken.

KW - rain radar

KW - nuclear and radiological emergency

KW - atmospheric dispersion

KW - deposition

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_109721

M3 - Master's thesis

PB - PXL - Hogeschool PXL

CY - Diepenbeek, Belgium

ER -

ID: 66841