Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval

Research output: Contribution to report/book/conference proceedingsChapterpeer-review

Standard

Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval. / Vanmarcke, Hans; Van Iseghem, Pierre; Eggermont, Gilbert; Brouwers, Johan.

Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport. 1. ed. Leuven, Belgium : LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV, 2007. p. 238-256.

Research output: Contribution to report/book/conference proceedingsChapterpeer-review

Harvard

Vanmarcke, H, Van Iseghem, P, Eggermont, G & Brouwers, J 2007, Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval. in Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport. 1 edn, LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV, Leuven, Belgium, pp. 238-256.

APA

Vanmarcke, H., Van Iseghem, P., Eggermont, G., & Brouwers, J. (2007). Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval. In Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport (1 ed., pp. 238-256). LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV.

Vancouver

Vanmarcke H, Van Iseghem P, Eggermont G, Brouwers J. Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval. In Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport. 1 ed. Leuven, Belgium: LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV. 2007. p. 238-256

Author

Vanmarcke, Hans ; Van Iseghem, Pierre ; Eggermont, Gilbert ; Brouwers, Johan. / Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval. Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport. 1. ed. Leuven, Belgium : LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV, 2007. pp. 238-256

Bibtex - Download

@inbook{f7724620e8ef419d9970fbafd9d7627d,
title = "Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval",
abstract = "In dit hoofdstuk brengen we eerst de nucleaire splijtstofcyclus in beeld en geven een inschatting van de stralingsdosis in Vlaanderen. Daarna volgt een overzicht van de hoeveelheden radioactief afval in ons land, inclusief een duiding naar herkomst. De bergingsmogelijkheden voor het gevormde afval worden bekeken in functie van de activiteit en de halveringstijd (tijd waarop de activiteit van een radionuclide met de helft vermindert) van het afval. En we besluiten met een blik op het afvalaspect van enkele opties met betrekking tot nucleaire stroomproductie in de komende decennia.",
keywords = "Radioactief afval, oppervlakteberging, geologische berging, NIRAS",
author = "Hans Vanmarcke and {Van Iseghem}, Pierre and Gilbert Eggermont and Johan Brouwers",
note = "Score = 3",
year = "2007",
month = dec,
day = "14",
language = "English",
isbn = "978-90-209-7646-5",
pages = "238--256",
booktitle = "Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport",
publisher = "LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV",
address = "Belgium",
edition = "1",

}

RIS - Download

TY - CHAP

T1 - Ioniserende straling: waar naartoe met radioactief afval

AU - Vanmarcke, Hans

AU - Van Iseghem, Pierre

AU - Eggermont, Gilbert

AU - Brouwers, Johan

N1 - Score = 3

PY - 2007/12/14

Y1 - 2007/12/14

N2 - In dit hoofdstuk brengen we eerst de nucleaire splijtstofcyclus in beeld en geven een inschatting van de stralingsdosis in Vlaanderen. Daarna volgt een overzicht van de hoeveelheden radioactief afval in ons land, inclusief een duiding naar herkomst. De bergingsmogelijkheden voor het gevormde afval worden bekeken in functie van de activiteit en de halveringstijd (tijd waarop de activiteit van een radionuclide met de helft vermindert) van het afval. En we besluiten met een blik op het afvalaspect van enkele opties met betrekking tot nucleaire stroomproductie in de komende decennia.

AB - In dit hoofdstuk brengen we eerst de nucleaire splijtstofcyclus in beeld en geven een inschatting van de stralingsdosis in Vlaanderen. Daarna volgt een overzicht van de hoeveelheden radioactief afval in ons land, inclusief een duiding naar herkomst. De bergingsmogelijkheden voor het gevormde afval worden bekeken in functie van de activiteit en de halveringstijd (tijd waarop de activiteit van een radionuclide met de helft vermindert) van het afval. En we besluiten met een blik op het afvalaspect van enkele opties met betrekking tot nucleaire stroomproductie in de komende decennia.

KW - Radioactief afval

KW - oppervlakteberging

KW - geologische berging

KW - NIRAS

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_84925

UR - http://knowledgecentre.sckcen.be/so2/bibref/4642

M3 - Chapter

SN - 978-90-209-7646-5

SP - 238

EP - 256

BT - Milieurapport Vlaanderen MIRA-T 2007. Focusrapport

PB - LNE - Vlaamse milieumaatschappij en Garant Uitgevers NV

CY - Leuven, Belgium

ER -

ID: 351729