Mobiele telefoons als luminescentiedosismeters bij ongevalsdosimetrie

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Mobiele telefoons als luminescentiedosismeters bij ongevalsdosimetrie. / Reekmans, Frank; Vanhavere, Filip (Peer reviewer).

Diepenbeek, Belgium : PXL - Hogeschool PXL, 2009. 81 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Vancouver

Author

Bibtex - Download

@phdthesis{64492b797db64946b34a01ae4a773c85,
title = "Mobiele telefoons als luminescentiedosismeters bij ongevalsdosimetrie",
abstract = "In dit werk zijn de dosimetrische eigenschappen van elektronische componenten uit mobiele telefoons onderzocht met behulp van optisch gestimuleerde luminescentie (OSL), met als doel het gebruik ervan bij ongevalsdosimetrie. Eigenschappen zoals dosis-respons, lineariteit, gevoeligheid en signaalvervaging zijn onderzocht. Finaal zijn een aantal 'simulaties' gedaan waarbij gsm's bestraald werden met een gekende dosis. De resultaten tonen aan dat de gegeven dosis binnen een marge van 20% kan achterhaald worden. De belangrijkste conclusies zijn dat een 'universele' correctiefactor voor signaalvervaging tot de mogelijkheden behoort, en dat er in vele toestellen {\'e}{\'e}n bepaalde component aangetroffen wordt waarvan het OSL signaal geen of nauwelijks vervaging vertoont.",
keywords = "Ongevalsdosimetrie, electronische componenten, mobiele telefoons, signaalvervaging, retrospectieve dosimetrie",
author = "Frank Reekmans and Filip Vanhavere",
note = "Score = 2",
year = "2009",
month = sep,
day = "14",
language = "English",
publisher = "PXL - Hogeschool PXL",
school = "PXL - Hogeschool PXL",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Mobiele telefoons als luminescentiedosismeters bij ongevalsdosimetrie

AU - Reekmans, Frank

A2 - Vanhavere, Filip

N1 - Score = 2

PY - 2009/9/14

Y1 - 2009/9/14

N2 - In dit werk zijn de dosimetrische eigenschappen van elektronische componenten uit mobiele telefoons onderzocht met behulp van optisch gestimuleerde luminescentie (OSL), met als doel het gebruik ervan bij ongevalsdosimetrie. Eigenschappen zoals dosis-respons, lineariteit, gevoeligheid en signaalvervaging zijn onderzocht. Finaal zijn een aantal 'simulaties' gedaan waarbij gsm's bestraald werden met een gekende dosis. De resultaten tonen aan dat de gegeven dosis binnen een marge van 20% kan achterhaald worden. De belangrijkste conclusies zijn dat een 'universele' correctiefactor voor signaalvervaging tot de mogelijkheden behoort, en dat er in vele toestellen één bepaalde component aangetroffen wordt waarvan het OSL signaal geen of nauwelijks vervaging vertoont.

AB - In dit werk zijn de dosimetrische eigenschappen van elektronische componenten uit mobiele telefoons onderzocht met behulp van optisch gestimuleerde luminescentie (OSL), met als doel het gebruik ervan bij ongevalsdosimetrie. Eigenschappen zoals dosis-respons, lineariteit, gevoeligheid en signaalvervaging zijn onderzocht. Finaal zijn een aantal 'simulaties' gedaan waarbij gsm's bestraald werden met een gekende dosis. De resultaten tonen aan dat de gegeven dosis binnen een marge van 20% kan achterhaald worden. De belangrijkste conclusies zijn dat een 'universele' correctiefactor voor signaalvervaging tot de mogelijkheden behoort, en dat er in vele toestellen één bepaalde component aangetroffen wordt waarvan het OSL signaal geen of nauwelijks vervaging vertoont.

KW - Ongevalsdosimetrie

KW - electronische componenten

KW - mobiele telefoons

KW - signaalvervaging

KW - retrospectieve dosimetrie

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_101817

M3 - Master's thesis

PB - PXL - Hogeschool PXL

CY - Diepenbeek, Belgium

ER -

ID: 182081