Ontwerp van een 0.7µm CMOS digitaal gestuurde oscillator voor ultrasone visualisatie in de MYRRHA-reactor

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Bibtex - Download

@phdthesis{41b7ea48cf574d07802cea59b33432a2,
title = "Ontwerp van een 0.7µm CMOS digitaal gestuurde oscillator voor ultrasone visualisatie in de MYRRHA-reactor",
abstract = "Deze masterproef omvat het ontwerp van een controleerbare oscillator voor ultrasone inspectie in de MYRRHA-reactor. MYRRHA is een kernreactor die momenteel in ontwikkeling is op het StudieCentrum voor Kernenergie (SCK) in MOL. Deze reactor wordt gekoeld met een lood-bismut mengsel. Hierdoor is ultrasone inspectie de enige manier om de reactor van binnen uit te inspecteren en controleren op defecten. De ultrasone inspectie gebeurt d.m.v. transducers welke zorgen voor het zenden en ontvangen van ultrasone geluidsgolven. In deze tekst wordt eerst de werking van een PLL aangehaald waarna een simulatie de nood aan een controleerbare oscillator binnen de ultrasone zender en ontvanger aantoont. De simulatie bestaat uit een PLL systeem dat een transducer meet en aanstuurt op zijn (veranderlijke) resonantiefrequentie. Vervolgens wordt de werking van een MOSFET en de implementatie van elektronische componenten in CMOS kort toegelicht. Als laatste volgt het ontwerp en de simulatie van de controleerbare oscillator in de 0.7µm CMOS technologie.",
keywords = "MYRRHA, ultrasonic visualisation, digital PLL, oscillator, 0.7µm CMOS",
author = "Bert Blockx and Paul Leroux",
note = "Score = 2",
year = "2011",
month = "2",
day = "3",
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwerp van een 0.7µm CMOS digitaal gestuurde oscillator voor ultrasone visualisatie in de MYRRHA-reactor

AU - Blockx, Bert

A2 - Leroux, Paul

N1 - Score = 2

PY - 2011/2/3

Y1 - 2011/2/3

N2 - Deze masterproef omvat het ontwerp van een controleerbare oscillator voor ultrasone inspectie in de MYRRHA-reactor. MYRRHA is een kernreactor die momenteel in ontwikkeling is op het StudieCentrum voor Kernenergie (SCK) in MOL. Deze reactor wordt gekoeld met een lood-bismut mengsel. Hierdoor is ultrasone inspectie de enige manier om de reactor van binnen uit te inspecteren en controleren op defecten. De ultrasone inspectie gebeurt d.m.v. transducers welke zorgen voor het zenden en ontvangen van ultrasone geluidsgolven. In deze tekst wordt eerst de werking van een PLL aangehaald waarna een simulatie de nood aan een controleerbare oscillator binnen de ultrasone zender en ontvanger aantoont. De simulatie bestaat uit een PLL systeem dat een transducer meet en aanstuurt op zijn (veranderlijke) resonantiefrequentie. Vervolgens wordt de werking van een MOSFET en de implementatie van elektronische componenten in CMOS kort toegelicht. Als laatste volgt het ontwerp en de simulatie van de controleerbare oscillator in de 0.7µm CMOS technologie.

AB - Deze masterproef omvat het ontwerp van een controleerbare oscillator voor ultrasone inspectie in de MYRRHA-reactor. MYRRHA is een kernreactor die momenteel in ontwikkeling is op het StudieCentrum voor Kernenergie (SCK) in MOL. Deze reactor wordt gekoeld met een lood-bismut mengsel. Hierdoor is ultrasone inspectie de enige manier om de reactor van binnen uit te inspecteren en controleren op defecten. De ultrasone inspectie gebeurt d.m.v. transducers welke zorgen voor het zenden en ontvangen van ultrasone geluidsgolven. In deze tekst wordt eerst de werking van een PLL aangehaald waarna een simulatie de nood aan een controleerbare oscillator binnen de ultrasone zender en ontvanger aantoont. De simulatie bestaat uit een PLL systeem dat een transducer meet en aanstuurt op zijn (veranderlijke) resonantiefrequentie. Vervolgens wordt de werking van een MOSFET en de implementatie van elektronische componenten in CMOS kort toegelicht. Als laatste volgt het ontwerp en de simulatie van de controleerbare oscillator in de 0.7µm CMOS technologie.

KW - MYRRHA

KW - ultrasonic visualisation

KW - digital PLL

KW - oscillator

KW - 0.7µm CMOS

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_111349

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 301312