Ontwerp van een discrete configureerbare ultra-wideband pulsgenerator voor in vivo dosimetrie

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Ontwerp van een discrete configureerbare ultra-wideband pulsgenerator voor in vivo dosimetrie. / Cools, Kris; D'Agostino, Emiliano (Peer reviewer).

Geel, Belgium : Thomas More, 2010. 72 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Cools, K & D'Agostino, E 2010, 'Ontwerp van een discrete configureerbare ultra-wideband pulsgenerator voor in vivo dosimetrie', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

Bibtex - Download

@phdthesis{b70cd4a68bd14135b081aa8000c627b5,
title = "Ontwerp van een discrete configureerbare ultra-wideband pulsgenerator voor in vivo dosimetrie",
abstract = "Deze masterproef heeft als doel een discreet configureerbaar ultra-wideband pulsgenerator ontwerp te ontwikkelen voor een testopstelling van een nieuwe in vivo dosimetrie methode die onderzocht wordt. In vivo dosimetrie wordt toegepast bij de stralingsbehandelingen van kankerpati{\"e}nten. De nieuwe methode wil met behulp van een UWB-signaal kunnen nagaan hoeveel ionisatie straling een weefsel heeft geabsorbeerd. Voor de testopstelling is het gewenst verschillende pulsvormen te kunnen genereren en verschillende breedbandige frequentiespectra. Een overzicht wordt gegeven van de huidige in vivo dosimetrie methodes met recente ontwikkeling en het nieuwe voorstel. Meer uitleg wordt gegeven over UWB en spitst zich verder toe op IR-UWB. Dan wordt de opbouw van een UWB-pulsgenerator onderzocht vertrekkende van de mogelijke topologi{\"e}n. Voor verschillende deeltaken worden meerdere oplossingen overwogen. Simulaties worden uitgevoerd met de gekozen oplossingen. Eerst met ge{\"i}dealiseerde componenten en dan met re{\"e}le componenten. Het resultaat zijn veel leerrijke vaststellingen en een eindontwerp dat voldoet aan de gestelde eisen. Mogelijke uitbreidingen of verbeteringen worden nog vernoemd in het besluit.",
keywords = "ultra-wideband, pulse generator",
author = "Kris Cools and Emiliano D'Agostino",
note = "Score = 2",
year = "2010",
month = aug,
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwerp van een discrete configureerbare ultra-wideband pulsgenerator voor in vivo dosimetrie

AU - Cools, Kris

A2 - D'Agostino, Emiliano

N1 - Score = 2

PY - 2010/8

Y1 - 2010/8

N2 - Deze masterproef heeft als doel een discreet configureerbaar ultra-wideband pulsgenerator ontwerp te ontwikkelen voor een testopstelling van een nieuwe in vivo dosimetrie methode die onderzocht wordt. In vivo dosimetrie wordt toegepast bij de stralingsbehandelingen van kankerpatiënten. De nieuwe methode wil met behulp van een UWB-signaal kunnen nagaan hoeveel ionisatie straling een weefsel heeft geabsorbeerd. Voor de testopstelling is het gewenst verschillende pulsvormen te kunnen genereren en verschillende breedbandige frequentiespectra. Een overzicht wordt gegeven van de huidige in vivo dosimetrie methodes met recente ontwikkeling en het nieuwe voorstel. Meer uitleg wordt gegeven over UWB en spitst zich verder toe op IR-UWB. Dan wordt de opbouw van een UWB-pulsgenerator onderzocht vertrekkende van de mogelijke topologiën. Voor verschillende deeltaken worden meerdere oplossingen overwogen. Simulaties worden uitgevoerd met de gekozen oplossingen. Eerst met geïdealiseerde componenten en dan met reële componenten. Het resultaat zijn veel leerrijke vaststellingen en een eindontwerp dat voldoet aan de gestelde eisen. Mogelijke uitbreidingen of verbeteringen worden nog vernoemd in het besluit.

AB - Deze masterproef heeft als doel een discreet configureerbaar ultra-wideband pulsgenerator ontwerp te ontwikkelen voor een testopstelling van een nieuwe in vivo dosimetrie methode die onderzocht wordt. In vivo dosimetrie wordt toegepast bij de stralingsbehandelingen van kankerpatiënten. De nieuwe methode wil met behulp van een UWB-signaal kunnen nagaan hoeveel ionisatie straling een weefsel heeft geabsorbeerd. Voor de testopstelling is het gewenst verschillende pulsvormen te kunnen genereren en verschillende breedbandige frequentiespectra. Een overzicht wordt gegeven van de huidige in vivo dosimetrie methodes met recente ontwikkeling en het nieuwe voorstel. Meer uitleg wordt gegeven over UWB en spitst zich verder toe op IR-UWB. Dan wordt de opbouw van een UWB-pulsgenerator onderzocht vertrekkende van de mogelijke topologiën. Voor verschillende deeltaken worden meerdere oplossingen overwogen. Simulaties worden uitgevoerd met de gekozen oplossingen. Eerst met geïdealiseerde componenten en dan met reële componenten. Het resultaat zijn veel leerrijke vaststellingen en een eindontwerp dat voldoet aan de gestelde eisen. Mogelijke uitbreidingen of verbeteringen worden nog vernoemd in het besluit.

KW - ultra-wideband

KW - pulse generator

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_117921

UR - http://knowledgecentre.sckcen.be/so2/bibref/8695

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 265777