Ontwerp van een FPGA gebaseerde UWB pulsgenerator conform aan het FCC masker

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Ontwerp van een FPGA gebaseerde UWB pulsgenerator conform aan het FCC masker. / Faes, Bram; D'Agostino, Emiliano (Peer reviewer).

Geel, Belgium : Thomas More, 2013. 92 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Faes, B & D'Agostino, E 2013, 'Ontwerp van een FPGA gebaseerde UWB pulsgenerator conform aan het FCC masker', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

Vancouver

Bibtex - Download

@phdthesis{894551d4284141609d8cca6f4dfa4a1b,
title = "Ontwerp van een FPGA gebaseerde UWB pulsgenerator conform aan het FCC masker",
abstract = "In deze masterproef wordt een nieuwe FPGA (Field Programmable Gate Array) gebaseerde ultra-wideband (UWB) -zender gemaakt. Dit principe werd eerder al aangetoond, maar had nog verder ontwikkeling nodig. De UWB-puls wordt volledig digitaal gegenereerd met behulp van een FPGA. Om het spectrum in de juiste frequentieband te krijgen, wordt deze up-geconverteerd met behulp van een mixer. Deze mixer al ringing introduceren op het uitgangssignaal. Er wordt getracht deze ringing met verschillende technieken te verwijderen/verminderen. Eerst wordt er dieper ingegaan op de UWB-techniek zelf. Daarna worden verschillende manieren om een UWB-puls te genereren, aangehaald. Deze worden vervolgens met elkaar vergeleken, zodat alle voor- en nadelen van deze technieken bekend zijn. In een tweede hoofdstuk wordt de pulsgeneratie met de FPGA besproken. Er zal getracht worden een reeds bestaande code, voor de generatie van een UWB-puls, te verbeteren. In dit hoofdstuk wordt de code hiervoor toegelicht. Vervolgens wordt deze nieuwe methode geanalyseerd. Het laatste hoofdstuk, tot slot, haalt het ringingprobleem, ge{\"i}ntroduceerd door de mixer, aan. Er worden verschillende technieken besproken voor het verwijderen/verminderen van deze ringing. Om af te sluiten wordt een vergelijking tussen deze technieken gemaakt.",
keywords = "ultra-wideband, FPGA, pulse generator, transmitter, ringing reduction",
author = "Bram Faes and Emiliano D'Agostino",
note = "Score = 2",
year = "2013",
month = jun,
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwerp van een FPGA gebaseerde UWB pulsgenerator conform aan het FCC masker

AU - Faes, Bram

A2 - D'Agostino, Emiliano

N1 - Score = 2

PY - 2013/6

Y1 - 2013/6

N2 - In deze masterproef wordt een nieuwe FPGA (Field Programmable Gate Array) gebaseerde ultra-wideband (UWB) -zender gemaakt. Dit principe werd eerder al aangetoond, maar had nog verder ontwikkeling nodig. De UWB-puls wordt volledig digitaal gegenereerd met behulp van een FPGA. Om het spectrum in de juiste frequentieband te krijgen, wordt deze up-geconverteerd met behulp van een mixer. Deze mixer al ringing introduceren op het uitgangssignaal. Er wordt getracht deze ringing met verschillende technieken te verwijderen/verminderen. Eerst wordt er dieper ingegaan op de UWB-techniek zelf. Daarna worden verschillende manieren om een UWB-puls te genereren, aangehaald. Deze worden vervolgens met elkaar vergeleken, zodat alle voor- en nadelen van deze technieken bekend zijn. In een tweede hoofdstuk wordt de pulsgeneratie met de FPGA besproken. Er zal getracht worden een reeds bestaande code, voor de generatie van een UWB-puls, te verbeteren. In dit hoofdstuk wordt de code hiervoor toegelicht. Vervolgens wordt deze nieuwe methode geanalyseerd. Het laatste hoofdstuk, tot slot, haalt het ringingprobleem, geïntroduceerd door de mixer, aan. Er worden verschillende technieken besproken voor het verwijderen/verminderen van deze ringing. Om af te sluiten wordt een vergelijking tussen deze technieken gemaakt.

AB - In deze masterproef wordt een nieuwe FPGA (Field Programmable Gate Array) gebaseerde ultra-wideband (UWB) -zender gemaakt. Dit principe werd eerder al aangetoond, maar had nog verder ontwikkeling nodig. De UWB-puls wordt volledig digitaal gegenereerd met behulp van een FPGA. Om het spectrum in de juiste frequentieband te krijgen, wordt deze up-geconverteerd met behulp van een mixer. Deze mixer al ringing introduceren op het uitgangssignaal. Er wordt getracht deze ringing met verschillende technieken te verwijderen/verminderen. Eerst wordt er dieper ingegaan op de UWB-techniek zelf. Daarna worden verschillende manieren om een UWB-puls te genereren, aangehaald. Deze worden vervolgens met elkaar vergeleken, zodat alle voor- en nadelen van deze technieken bekend zijn. In een tweede hoofdstuk wordt de pulsgeneratie met de FPGA besproken. Er zal getracht worden een reeds bestaande code, voor de generatie van een UWB-puls, te verbeteren. In dit hoofdstuk wordt de code hiervoor toegelicht. Vervolgens wordt deze nieuwe methode geanalyseerd. Het laatste hoofdstuk, tot slot, haalt het ringingprobleem, geïntroduceerd door de mixer, aan. Er worden verschillende technieken besproken voor het verwijderen/verminderen van deze ringing. Om af te sluiten wordt een vergelijking tussen deze technieken gemaakt.

KW - ultra-wideband

KW - FPGA

KW - pulse generator

KW - transmitter

KW - ringing reduction

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_129688

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 250145