Ontwerp van een klokgenerator met lage jitter in 90nm CMOS met 51,2GSa/s equivalent-time samplesnelheid

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Ontwerp van een klokgenerator met lage jitter in 90nm CMOS met 51,2GSa/s equivalent-time samplesnelheid. / Prinzie, Jeffrey; D'Agostino, Emiliano (Peer reviewer).

Geel, Belgium : Thomas More, 2013. 123 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Prinzie, J & D'Agostino, E 2013, 'Ontwerp van een klokgenerator met lage jitter in 90nm CMOS met 51,2GSa/s equivalent-time samplesnelheid', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

Bibtex - Download

@phdthesis{239e290afea7467aa10a3f093f342828,
title = "Ontwerp van een klokgenerator met lage jitter in 90nm CMOS met 51,2GSa/s equivalent-time samplesnelheid",
abstract = "Het ultra wideband systeem gebruikt een bandbreedte van 10GHz waardoor het nodig is om het inkomende signaal voldoende snel te bemonsteren. Om dit praktisch mogelijk te maken wordt in de ontvanger equivalent-time sampling gebruikt. Dit vergemakkelijkt het ontwerp van de ADC en digitale verwerking maar vereist een klokgenerator met zeer hoge precisie. Het uiteindelijke doel van de klokgenerator is om te werken als regelbare vertraging, die elke klokpuls een tijd langer vertraagt en dit accumuleert, wat de basiswerking van equivalent-time sampling is. Het eerst deel van dit eindwerk zal een globaal beeld vormen van de ontvanger die in dit systeem gebruikt wordt. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende soorten ruis die in CMOS transistoren optreden omdat dit een essentieel punt is in het ontwerp van de schakeling. Faseruis en jitter worden meer in detail besproken. Vervolgens wordt in het tweede deel ingegaan op de schakelingen die in de klokgenerator gebruikt worden. Dit bevat de oscillator, PLL, digitaal naar tijd omvormer en digitale blokken. Alle schakelingen zijn uitgewerkt tot op elementair transistorniveau met bijhorende simulaties en berekeningen. Tot slot wordt ingegaan op de layout van de schakeling.",
keywords = "ultra-wideband, equivalent time sampling, subsampling, clock generator, CMOS",
author = "Jeffrey Prinzie and Emiliano D'Agostino",
note = "Score = 2",
year = "2013",
month = "6",
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwerp van een klokgenerator met lage jitter in 90nm CMOS met 51,2GSa/s equivalent-time samplesnelheid

AU - Prinzie, Jeffrey

A2 - D'Agostino, Emiliano

N1 - Score = 2

PY - 2013/6

Y1 - 2013/6

N2 - Het ultra wideband systeem gebruikt een bandbreedte van 10GHz waardoor het nodig is om het inkomende signaal voldoende snel te bemonsteren. Om dit praktisch mogelijk te maken wordt in de ontvanger equivalent-time sampling gebruikt. Dit vergemakkelijkt het ontwerp van de ADC en digitale verwerking maar vereist een klokgenerator met zeer hoge precisie. Het uiteindelijke doel van de klokgenerator is om te werken als regelbare vertraging, die elke klokpuls een tijd langer vertraagt en dit accumuleert, wat de basiswerking van equivalent-time sampling is. Het eerst deel van dit eindwerk zal een globaal beeld vormen van de ontvanger die in dit systeem gebruikt wordt. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende soorten ruis die in CMOS transistoren optreden omdat dit een essentieel punt is in het ontwerp van de schakeling. Faseruis en jitter worden meer in detail besproken. Vervolgens wordt in het tweede deel ingegaan op de schakelingen die in de klokgenerator gebruikt worden. Dit bevat de oscillator, PLL, digitaal naar tijd omvormer en digitale blokken. Alle schakelingen zijn uitgewerkt tot op elementair transistorniveau met bijhorende simulaties en berekeningen. Tot slot wordt ingegaan op de layout van de schakeling.

AB - Het ultra wideband systeem gebruikt een bandbreedte van 10GHz waardoor het nodig is om het inkomende signaal voldoende snel te bemonsteren. Om dit praktisch mogelijk te maken wordt in de ontvanger equivalent-time sampling gebruikt. Dit vergemakkelijkt het ontwerp van de ADC en digitale verwerking maar vereist een klokgenerator met zeer hoge precisie. Het uiteindelijke doel van de klokgenerator is om te werken als regelbare vertraging, die elke klokpuls een tijd langer vertraagt en dit accumuleert, wat de basiswerking van equivalent-time sampling is. Het eerst deel van dit eindwerk zal een globaal beeld vormen van de ontvanger die in dit systeem gebruikt wordt. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende soorten ruis die in CMOS transistoren optreden omdat dit een essentieel punt is in het ontwerp van de schakeling. Faseruis en jitter worden meer in detail besproken. Vervolgens wordt in het tweede deel ingegaan op de schakelingen die in de klokgenerator gebruikt worden. Dit bevat de oscillator, PLL, digitaal naar tijd omvormer en digitale blokken. Alle schakelingen zijn uitgewerkt tot op elementair transistorniveau met bijhorende simulaties en berekeningen. Tot slot wordt ingegaan op de layout van de schakeling.

KW - ultra-wideband

KW - equivalent time sampling

KW - subsampling

KW - clock generator

KW - CMOS

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_129627

UR - http://knowledgecentre.sckcen.be/so2/bibref/10371

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 136298