Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS optische ontvanger voor een LIDAR-systeem

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Harvard

Vangeel, S & Leroux, P 2009, 'Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS optische ontvanger voor een LIDAR-systeem', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

Bibtex - Download

@phdthesis{7e53a5331ec9455cb02a0281942bdaa4,
title = "Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS optische ontvanger voor een LIDAR-systeem",
abstract = "Deze masterproef beschrijft de opbouw en het ontwerp van een stralingsharde optische ontvanger voor een LIght Detection And Ranging (LIDAR) systeem. Het LIDAR-systeem doet dienst als niveaumeter voor het PbBi binnenin MYRRHA. De optische ontvanger gaat lichtpulsen afkomstig van het LIDAR-systeem omzetten naar een elektrische stroom die op haar beurt wordt omgezet naar een spanning en versterkt wordt door een transimpedantieversterker (TIA). Door de tijd tussen de verschillende spanningspulsen op te meten, kan het niveau van het vloeibare metaal bepaald worden. De schakeling wordt ontworpen in de 0.35µm CMOS technologie en wordt bestand gemaakt tegen de ioniserende straling die zich in de MYRRHA bevindt.",
keywords = "MYRRHA, SiGe, Transimpedantie versterker, TIA, LIDAR, Cherry-Hooper, stralingshard",
author = "Sofie Vangeel and Paul Leroux",
note = "Score = 0",
year = "2009",
month = "6",
day = "25",
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS optische ontvanger voor een LIDAR-systeem

AU - Vangeel, Sofie

A2 - Leroux, Paul

N1 - Score = 0

PY - 2009/6/25

Y1 - 2009/6/25

N2 - Deze masterproef beschrijft de opbouw en het ontwerp van een stralingsharde optische ontvanger voor een LIght Detection And Ranging (LIDAR) systeem. Het LIDAR-systeem doet dienst als niveaumeter voor het PbBi binnenin MYRRHA. De optische ontvanger gaat lichtpulsen afkomstig van het LIDAR-systeem omzetten naar een elektrische stroom die op haar beurt wordt omgezet naar een spanning en versterkt wordt door een transimpedantieversterker (TIA). Door de tijd tussen de verschillende spanningspulsen op te meten, kan het niveau van het vloeibare metaal bepaald worden. De schakeling wordt ontworpen in de 0.35µm CMOS technologie en wordt bestand gemaakt tegen de ioniserende straling die zich in de MYRRHA bevindt.

AB - Deze masterproef beschrijft de opbouw en het ontwerp van een stralingsharde optische ontvanger voor een LIght Detection And Ranging (LIDAR) systeem. Het LIDAR-systeem doet dienst als niveaumeter voor het PbBi binnenin MYRRHA. De optische ontvanger gaat lichtpulsen afkomstig van het LIDAR-systeem omzetten naar een elektrische stroom die op haar beurt wordt omgezet naar een spanning en versterkt wordt door een transimpedantieversterker (TIA). Door de tijd tussen de verschillende spanningspulsen op te meten, kan het niveau van het vloeibare metaal bepaald worden. De schakeling wordt ontworpen in de 0.35µm CMOS technologie en wordt bestand gemaakt tegen de ioniserende straling die zich in de MYRRHA bevindt.

KW - MYRRHA

KW - SiGe

KW - Transimpedantie versterker

KW - TIA

KW - LIDAR

KW - Cherry-Hooper

KW - stralingshard

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_120874

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 186482