Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS tijd-digitaal-omzetter voor een LIDAR-systeem

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Harvard

Bosmans, G & Van Uffelen, M 2009, 'Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS tijd-digitaal-omzetter voor een LIDAR-systeem', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

Bibtex - Download

@phdthesis{3093904628a74d898ffb302a62845066,
title = "Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS tijd-digitaal-omzetter voor een LIDAR-systeem",
abstract = "Deze masterproef geeft een ontwerpomschrijving van een stralingsharde Time-to-Digital Converter (TDC) of tijdsdigitaal omzetter in 0.35µm BiCMOS technologie, gebruikmakende van een mixed-signal Hardware Description Language (HDL). VHDL (Very High Speed Integrated Circuit Hardware Description Language) is een wereldwijd gebruikte ontwerptaal. Dit werk gebruikt een extensie van VHDL, VHDL-AMS genaamd, voor het beschrijven van analog-mixed signals (combinatie van analoog en digitaal componenten) modellen. Het ontwerp houdt alleen rekening met gammastraling, omdat deze de grootste invloed heeft op de TDC. Na een korte inleiding, literatuurstudie en keuze van een architectuur wordt het ontwerp beschreven op hoog niveau in een functioneel model. Daarna volgt een realistischer structureel model. Hierin wordt de gekozen topologie element per element beschreven. Elke component of element wordt zo ge{\"i}mplementeerd dat die zich op dezelfde manier gedraagt als de fysische component onder dezelfde omstandigheden. Het structureel model vereenvoudigt de omzetting naar transistorniveau. Bij de implementatie van het structureel model zijn nog geen stralingseffecten in rekening gebracht. Het gerealiseerde structureel model kan in een later stadium dienen als aanzet voor de omzetting naar een TDC architectuur op transistorniveau.",
keywords = "VHDL-AMS, TDC, LIDAR, MYRRHA, stralingshard",
author = "Glenn Bosmans and {Van Uffelen}, Marco",
note = "Score = 2",
year = "2009",
month = "6",
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwerp van een stralingsharde 0.35um SiGe BiCMOS tijd-digitaal-omzetter voor een LIDAR-systeem

AU - Bosmans, Glenn

A2 - Van Uffelen, Marco

N1 - Score = 2

PY - 2009/6

Y1 - 2009/6

N2 - Deze masterproef geeft een ontwerpomschrijving van een stralingsharde Time-to-Digital Converter (TDC) of tijdsdigitaal omzetter in 0.35µm BiCMOS technologie, gebruikmakende van een mixed-signal Hardware Description Language (HDL). VHDL (Very High Speed Integrated Circuit Hardware Description Language) is een wereldwijd gebruikte ontwerptaal. Dit werk gebruikt een extensie van VHDL, VHDL-AMS genaamd, voor het beschrijven van analog-mixed signals (combinatie van analoog en digitaal componenten) modellen. Het ontwerp houdt alleen rekening met gammastraling, omdat deze de grootste invloed heeft op de TDC. Na een korte inleiding, literatuurstudie en keuze van een architectuur wordt het ontwerp beschreven op hoog niveau in een functioneel model. Daarna volgt een realistischer structureel model. Hierin wordt de gekozen topologie element per element beschreven. Elke component of element wordt zo geïmplementeerd dat die zich op dezelfde manier gedraagt als de fysische component onder dezelfde omstandigheden. Het structureel model vereenvoudigt de omzetting naar transistorniveau. Bij de implementatie van het structureel model zijn nog geen stralingseffecten in rekening gebracht. Het gerealiseerde structureel model kan in een later stadium dienen als aanzet voor de omzetting naar een TDC architectuur op transistorniveau.

AB - Deze masterproef geeft een ontwerpomschrijving van een stralingsharde Time-to-Digital Converter (TDC) of tijdsdigitaal omzetter in 0.35µm BiCMOS technologie, gebruikmakende van een mixed-signal Hardware Description Language (HDL). VHDL (Very High Speed Integrated Circuit Hardware Description Language) is een wereldwijd gebruikte ontwerptaal. Dit werk gebruikt een extensie van VHDL, VHDL-AMS genaamd, voor het beschrijven van analog-mixed signals (combinatie van analoog en digitaal componenten) modellen. Het ontwerp houdt alleen rekening met gammastraling, omdat deze de grootste invloed heeft op de TDC. Na een korte inleiding, literatuurstudie en keuze van een architectuur wordt het ontwerp beschreven op hoog niveau in een functioneel model. Daarna volgt een realistischer structureel model. Hierin wordt de gekozen topologie element per element beschreven. Elke component of element wordt zo geïmplementeerd dat die zich op dezelfde manier gedraagt als de fysische component onder dezelfde omstandigheden. Het structureel model vereenvoudigt de omzetting naar transistorniveau. Bij de implementatie van het structureel model zijn nog geen stralingseffecten in rekening gebracht. Het gerealiseerde structureel model kan in een later stadium dienen als aanzet voor de omzetting naar een TDC architectuur op transistorniveau.

KW - VHDL-AMS

KW - TDC

KW - LIDAR

KW - MYRRHA

KW - stralingshard

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_96724

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 231004