Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie. / Baldewijns, Greet; D'Agostino, Emiliano (Peer reviewer).

Geel, Belgium : Thomas More, 2012. 57 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Baldewijns, G & D'Agostino, E 2012, 'Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

APA

Baldewijns, G., & D'Agostino, E. (2012). Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie. Geel, Belgium: Thomas More.

Vancouver

Baldewijns G, D'Agostino E. Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie. Geel, Belgium: Thomas More, 2012. 57 p.

Author

Baldewijns, Greet ; D'Agostino, Emiliano. / Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie. Geel, Belgium : Thomas More, 2012. 57 p.

Bibtex - Download

@phdthesis{9a76e27c680c49cf806df08def37537b,
title = "Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie",
abstract = "In de eerste twee hoofdstukken van deze thesis wordt aangetoond dat de huidige borstkankerdetectiemethodes niet effici{\"e}nt genoeg zijn en dat daarom de behoefte bestaat naar een accurate manier om tumoren in de borst te detecteren. Er wordt in deze hoofdstukken tevens aangehaald dat een UWB-antenne een alternatief voor de huidige methodes zou kunnen zijn. In hoofdstuk drie volgt een korte uiteenzetting over UWB-signalen die nodig is om het vervolg van de thesis te begrijpen. Hoofdstuk 4 bevat een neerslag van de literatuurstudie. Verschillende onderzoeksgroepen hebben reeds een studie aangevat binnen het onderzoekskader van deze thesis. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om 2 van de mogelijkheden verder uit te werken. Hoofdstuk 5 omschrijft het hele ontwikkelingsproces van de patchantenne. Hoofdstuk 6 bevat een gelijkaardige bespreking van de spiraalantenne. Op het einde van dit hoofdstuk tonen we aan dat, hoewel de meetresultaten bevredigend zijn voor onze toepassing, er toch nog mogelijkheden zijn om de performantie van de spiraalantenne te verbeteren. In ons besluit tonen we aan dat beide antennes hun voor- en nadelen hebben voor onze toepassing.",
keywords = "ultra-wideband antennas, breast cancer detection",
author = "Greet Baldewijns and Emiliano D'Agostino",
note = "Score = 2",
year = "2012",
month = "6",
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Ontwikkeling van een UWB-antenne voor borstkankerdetectie

AU - Baldewijns, Greet

A2 - D'Agostino, Emiliano

N1 - Score = 2

PY - 2012/6

Y1 - 2012/6

N2 - In de eerste twee hoofdstukken van deze thesis wordt aangetoond dat de huidige borstkankerdetectiemethodes niet efficiënt genoeg zijn en dat daarom de behoefte bestaat naar een accurate manier om tumoren in de borst te detecteren. Er wordt in deze hoofdstukken tevens aangehaald dat een UWB-antenne een alternatief voor de huidige methodes zou kunnen zijn. In hoofdstuk drie volgt een korte uiteenzetting over UWB-signalen die nodig is om het vervolg van de thesis te begrijpen. Hoofdstuk 4 bevat een neerslag van de literatuurstudie. Verschillende onderzoeksgroepen hebben reeds een studie aangevat binnen het onderzoekskader van deze thesis. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om 2 van de mogelijkheden verder uit te werken. Hoofdstuk 5 omschrijft het hele ontwikkelingsproces van de patchantenne. Hoofdstuk 6 bevat een gelijkaardige bespreking van de spiraalantenne. Op het einde van dit hoofdstuk tonen we aan dat, hoewel de meetresultaten bevredigend zijn voor onze toepassing, er toch nog mogelijkheden zijn om de performantie van de spiraalantenne te verbeteren. In ons besluit tonen we aan dat beide antennes hun voor- en nadelen hebben voor onze toepassing.

AB - In de eerste twee hoofdstukken van deze thesis wordt aangetoond dat de huidige borstkankerdetectiemethodes niet efficiënt genoeg zijn en dat daarom de behoefte bestaat naar een accurate manier om tumoren in de borst te detecteren. Er wordt in deze hoofdstukken tevens aangehaald dat een UWB-antenne een alternatief voor de huidige methodes zou kunnen zijn. In hoofdstuk drie volgt een korte uiteenzetting over UWB-signalen die nodig is om het vervolg van de thesis te begrijpen. Hoofdstuk 4 bevat een neerslag van de literatuurstudie. Verschillende onderzoeksgroepen hebben reeds een studie aangevat binnen het onderzoekskader van deze thesis. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om 2 van de mogelijkheden verder uit te werken. Hoofdstuk 5 omschrijft het hele ontwikkelingsproces van de patchantenne. Hoofdstuk 6 bevat een gelijkaardige bespreking van de spiraalantenne. Op het einde van dit hoofdstuk tonen we aan dat, hoewel de meetresultaten bevredigend zijn voor onze toepassing, er toch nog mogelijkheden zijn om de performantie van de spiraalantenne te verbeteren. In ons besluit tonen we aan dat beide antennes hun voor- en nadelen hebben voor onze toepassing.

KW - ultra-wideband antennas

KW - breast cancer detection

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_122319

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 315255