Simulatie en ontwerp van een hoge tijdsresolutie subsampling ADC in 0.18 μm CMOS

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Simulatie en ontwerp van een hoge tijdsresolutie subsampling ADC in 0.18 μm CMOS. / Lievens, Bart; Van Roy, Stijn; D'Agostino, Emiliano (Peer reviewer).

Geel, Belgium : Thomas More, 2011. 96 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Lievens, B, Van Roy, S & D'Agostino, E 2011, 'Simulatie en ontwerp van een hoge tijdsresolutie subsampling ADC in 0.18 μm CMOS', KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen, Geel, Belgium.

APA

Vancouver

Author

Lievens, Bart ; Van Roy, Stijn ; D'Agostino, Emiliano. / Simulatie en ontwerp van een hoge tijdsresolutie subsampling ADC in 0.18 μm CMOS. Geel, Belgium : Thomas More, 2011. 96 p.

Bibtex - Download

@phdthesis{32ef6a9afc3d4133b58d2a9d346fd2fa,
title = "Simulatie en ontwerp van een hoge tijdsresolutie subsampling ADC in 0.18 μm CMOS",
abstract = "Deze masterproef heeft als doel een hoge tijdsresolutie subsampling ADC te simuleren en ontwerpen in 0.18 μm CMOS technologie. Ze zal gebruikt worden voor een testopstelling van een nieuwe in vivo dosimetrie methode die onderzocht wordt. Voor de testopstelling is het gewenst verschillende pulsvormen en breedbandige frequentiespectra te kunnen genereren. In vivo dosimetrie wordt toegepast bij de stralingsbehandelingen van kankerpati{\"e}nten. De nieuwe methode wil met behulp van een UWB-signaal kunnen nagaan hoeveel ioniserende straling een weefsel heeft geabsorbeerd. De subsampling ADC bestaat uit twee grote delen. Als eerste is er de Phase-Locked Loop (PLL) die voor de subsampling zorgt. Als tweede is er de ADC die de samples omvormt in een digitale waarde. Na het overzicht van de toepassingen rond in vivo dosimetrie, zullen dan ook deze twee grote delen te onderscheiden zijn.",
keywords = "pipeline ADC, Voltage Controlled Ring Oscillator",
author = "Bart Lievens and {Van Roy}, Stijn and Emiliano D'Agostino",
note = "Score = 2",
year = "2011",
month = "6",
language = "English",
publisher = "Thomas More",
school = "KHK - Katholieke Hogeschool Kempen - Thomas More Kempen",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Simulatie en ontwerp van een hoge tijdsresolutie subsampling ADC in 0.18 μm CMOS

AU - Lievens, Bart

AU - Van Roy, Stijn

A2 - D'Agostino, Emiliano

N1 - Score = 2

PY - 2011/6

Y1 - 2011/6

N2 - Deze masterproef heeft als doel een hoge tijdsresolutie subsampling ADC te simuleren en ontwerpen in 0.18 μm CMOS technologie. Ze zal gebruikt worden voor een testopstelling van een nieuwe in vivo dosimetrie methode die onderzocht wordt. Voor de testopstelling is het gewenst verschillende pulsvormen en breedbandige frequentiespectra te kunnen genereren. In vivo dosimetrie wordt toegepast bij de stralingsbehandelingen van kankerpatiënten. De nieuwe methode wil met behulp van een UWB-signaal kunnen nagaan hoeveel ioniserende straling een weefsel heeft geabsorbeerd. De subsampling ADC bestaat uit twee grote delen. Als eerste is er de Phase-Locked Loop (PLL) die voor de subsampling zorgt. Als tweede is er de ADC die de samples omvormt in een digitale waarde. Na het overzicht van de toepassingen rond in vivo dosimetrie, zullen dan ook deze twee grote delen te onderscheiden zijn.

AB - Deze masterproef heeft als doel een hoge tijdsresolutie subsampling ADC te simuleren en ontwerpen in 0.18 μm CMOS technologie. Ze zal gebruikt worden voor een testopstelling van een nieuwe in vivo dosimetrie methode die onderzocht wordt. Voor de testopstelling is het gewenst verschillende pulsvormen en breedbandige frequentiespectra te kunnen genereren. In vivo dosimetrie wordt toegepast bij de stralingsbehandelingen van kankerpatiënten. De nieuwe methode wil met behulp van een UWB-signaal kunnen nagaan hoeveel ioniserende straling een weefsel heeft geabsorbeerd. De subsampling ADC bestaat uit twee grote delen. Als eerste is er de Phase-Locked Loop (PLL) die voor de subsampling zorgt. Als tweede is er de ADC die de samples omvormt in een digitale waarde. Na het overzicht van de toepassingen rond in vivo dosimetrie, zullen dan ook deze twee grote delen te onderscheiden zijn.

KW - pipeline ADC

KW - Voltage Controlled Ring Oscillator

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_117909

M3 - Master's thesis

PB - Thomas More

CY - Geel, Belgium

ER -

ID: 360608