Simuleren van ruimtestralingseffecten op optische glassoorten door middel van protonenbestraling

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Simuleren van ruimtestralingseffecten op optische glassoorten door middel van protonenbestraling. / Lambert, Régis; D'hondt, Pierre (Peer reviewer).

Brussels : VUB - Vrije Universiteit Brussel, 2005. 90 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Vancouver

Author

Lambert, Régis ; D'hondt, Pierre. / Simuleren van ruimtestralingseffecten op optische glassoorten door middel van protonenbestraling. Brussels : VUB - Vrije Universiteit Brussel, 2005. 90 p.

Bibtex - Download

@phdthesis{bdb7a68eef6d43efa49e25e24b7f90ce,
title = "Simuleren van ruimtestralingseffecten op optische glassoorten door middel van protonenbestraling",
abstract = "In dit werk werd het effect van de bestralingsdosissnelheid op de transmissie-eigenschappen van de optische glazen NFK51 en SF6 onderzocht binnen een range van 14 - 280 Gy/s voor NFK5 en 11 - 230 Gy/s voor SF6. Er werd tevens onderzoek verricht naar het verschil tussen gamma- en protonbestralingseffecten. Deze beide onderwerpen zijn van cruciaal belang bij het op aarde simuleren van ruimtestralingsschade in glazen. In tegenstelling tot sommige eerdere studies werd geen significant verschil gevonden tussen de met verschillende dosissnelheden bestraalde samples. Tenslotte werd gevonden dat gammastraling een groter effect induceert dan protonstraling in NFK51, terwijl dat voor SF6 net het omgekeerde is.",
keywords = "bestralingsdosissnelheid, gammabestralingseffecten, protonbestralingseffecten, samples",
author = "R{\'e}gis Lambert and Pierre D'hondt",
note = "Score = 2",
year = "2005",
language = "English",
publisher = "VUB - Vrije Universiteit Brussel",
school = "VUB - Vrije Universiteit Brussel",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Simuleren van ruimtestralingseffecten op optische glassoorten door middel van protonenbestraling

AU - Lambert, Régis

A2 - D'hondt, Pierre

N1 - Score = 2

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - In dit werk werd het effect van de bestralingsdosissnelheid op de transmissie-eigenschappen van de optische glazen NFK51 en SF6 onderzocht binnen een range van 14 - 280 Gy/s voor NFK5 en 11 - 230 Gy/s voor SF6. Er werd tevens onderzoek verricht naar het verschil tussen gamma- en protonbestralingseffecten. Deze beide onderwerpen zijn van cruciaal belang bij het op aarde simuleren van ruimtestralingsschade in glazen. In tegenstelling tot sommige eerdere studies werd geen significant verschil gevonden tussen de met verschillende dosissnelheden bestraalde samples. Tenslotte werd gevonden dat gammastraling een groter effect induceert dan protonstraling in NFK51, terwijl dat voor SF6 net het omgekeerde is.

AB - In dit werk werd het effect van de bestralingsdosissnelheid op de transmissie-eigenschappen van de optische glazen NFK51 en SF6 onderzocht binnen een range van 14 - 280 Gy/s voor NFK5 en 11 - 230 Gy/s voor SF6. Er werd tevens onderzoek verricht naar het verschil tussen gamma- en protonbestralingseffecten. Deze beide onderwerpen zijn van cruciaal belang bij het op aarde simuleren van ruimtestralingsschade in glazen. In tegenstelling tot sommige eerdere studies werd geen significant verschil gevonden tussen de met verschillende dosissnelheden bestraalde samples. Tenslotte werd gevonden dat gammastraling een groter effect induceert dan protonstraling in NFK51, terwijl dat voor SF6 net het omgekeerde is.

KW - bestralingsdosissnelheid

KW - gammabestralingseffecten

KW - protonbestralingseffecten

KW - samples

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_28367

M3 - Master's thesis

PB - VUB - Vrije Universiteit Brussel

CY - Brussels

ER -

ID: 342251