Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel

Research output: ThesisAcademic Bachelor's thesis

Standard

Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel. / Hoedemakers, Tijs; Gedeon, Matej (Peer reviewer); Rogiers, Bart (Peer reviewer); Huysmans, Marijke (Peer reviewer).

Leuven : KUL - Katholieke Universiteit Leuven, 2015. 42 p.

Research output: ThesisAcademic Bachelor's thesis

Harvard

Hoedemakers, T, Gedeon, M, Rogiers, B & Huysmans, M 2015, 'Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel', Master of Science, KUL - Katholieke Universiteit Leuven , Leuven.

APA

Hoedemakers, T., Gedeon, M., Rogiers, B., & Huysmans, M. (2015). Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel. KUL - Katholieke Universiteit Leuven.

Vancouver

Hoedemakers T, Gedeon M, Rogiers B, Huysmans M. Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel. Leuven: KUL - Katholieke Universiteit Leuven, 2015. 42 p.

Author

Hoedemakers, Tijs ; Gedeon, Matej ; Rogiers, Bart ; Huysmans, Marijke. / Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel. Leuven : KUL - Katholieke Universiteit Leuven, 2015. 42 p.

Bibtex - Download

@phdthesis{78a2a5ce3c5b48fb83fad0da1db15cd4,
title = "Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel",
abstract = "Bij de de gedetailleerde hydrogeologische karakterisatie van de ondiepe, Neogene aquifer is er een dunne laag Mol zand ontdekt met een zeer hoge K-waarde. Als vervolg hierop wordt er een verdere studie gemaakt met behulp van slug- en dilutietesten. Een dilutietest is een test waarbij een tracer, in dit geval gedemineraliseerd water, op een vooraf bepaalde diepte in een peilput wordt geinjecteerd en waarna, met behulp van verschillende log-apparatuur, de concentratieafname in functie van de tijd wordt gevolgd. De concentratie wordt uitgedrukt in electrische conductiviteit, EC. Uit de afname hiervan kan een bepaalde grondwatersnelheid rond de put berekend worden. Bij een slugtest wordt er een bepaald volume water in de peilput gegoten waarin zich een logger bevindt die drukken meet. Die druk kan omgezet worden naar een stijging van waterniveau bij het ingieten van het water. Het terug dalen van het waterniveau in functie van de tijd kan via analyse omgezet worden naar een hydraulische conductiviteit voor de aquifer rond de peilput. De gebruikte peilputten zijn deel van het lokale en regionale pi{\"e}zometrische netwerk van SCK_CEN. De L-putten zijn: L18a, L22a, L25a, L28a, L51a, L64a en L64b. De R-putten zijn: R48a en R49a.",
keywords = "hydrogeologisch, karakterisatie, Neogeen, aquifer, Mol zand, dilutietest, slugtest",
author = "Tijs Hoedemakers and Matej Gedeon and Bart Rogiers and Marijke Huysmans",
note = "Score=2",
year = "2015",
month = jun,
day = "1",
language = "Dutch",
publisher = "KUL - Katholieke Universiteit Leuven",
school = "KUL - Katholieke Universiteit Leuven ",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Slug- en dilutietesten in de Neogene aquifer, in en rond de nucleaire zone te Mol-Dessel-Geel

AU - Hoedemakers, Tijs

A2 - Gedeon, Matej

A2 - Rogiers, Bart

A2 - Huysmans, Marijke

N1 - Score=2

PY - 2015/6/1

Y1 - 2015/6/1

N2 - Bij de de gedetailleerde hydrogeologische karakterisatie van de ondiepe, Neogene aquifer is er een dunne laag Mol zand ontdekt met een zeer hoge K-waarde. Als vervolg hierop wordt er een verdere studie gemaakt met behulp van slug- en dilutietesten. Een dilutietest is een test waarbij een tracer, in dit geval gedemineraliseerd water, op een vooraf bepaalde diepte in een peilput wordt geinjecteerd en waarna, met behulp van verschillende log-apparatuur, de concentratieafname in functie van de tijd wordt gevolgd. De concentratie wordt uitgedrukt in electrische conductiviteit, EC. Uit de afname hiervan kan een bepaalde grondwatersnelheid rond de put berekend worden. Bij een slugtest wordt er een bepaald volume water in de peilput gegoten waarin zich een logger bevindt die drukken meet. Die druk kan omgezet worden naar een stijging van waterniveau bij het ingieten van het water. Het terug dalen van het waterniveau in functie van de tijd kan via analyse omgezet worden naar een hydraulische conductiviteit voor de aquifer rond de peilput. De gebruikte peilputten zijn deel van het lokale en regionale piëzometrische netwerk van SCK_CEN. De L-putten zijn: L18a, L22a, L25a, L28a, L51a, L64a en L64b. De R-putten zijn: R48a en R49a.

AB - Bij de de gedetailleerde hydrogeologische karakterisatie van de ondiepe, Neogene aquifer is er een dunne laag Mol zand ontdekt met een zeer hoge K-waarde. Als vervolg hierop wordt er een verdere studie gemaakt met behulp van slug- en dilutietesten. Een dilutietest is een test waarbij een tracer, in dit geval gedemineraliseerd water, op een vooraf bepaalde diepte in een peilput wordt geinjecteerd en waarna, met behulp van verschillende log-apparatuur, de concentratieafname in functie van de tijd wordt gevolgd. De concentratie wordt uitgedrukt in electrische conductiviteit, EC. Uit de afname hiervan kan een bepaalde grondwatersnelheid rond de put berekend worden. Bij een slugtest wordt er een bepaald volume water in de peilput gegoten waarin zich een logger bevindt die drukken meet. Die druk kan omgezet worden naar een stijging van waterniveau bij het ingieten van het water. Het terug dalen van het waterniveau in functie van de tijd kan via analyse omgezet worden naar een hydraulische conductiviteit voor de aquifer rond de peilput. De gebruikte peilputten zijn deel van het lokale en regionale piëzometrische netwerk van SCK_CEN. De L-putten zijn: L18a, L22a, L25a, L28a, L51a, L64a en L64b. De R-putten zijn: R48a en R49a.

KW - hydrogeologisch

KW - karakterisatie

KW - Neogeen

KW - aquifer

KW - Mol zand

KW - dilutietest

KW - slugtest

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/12084821

M3 - Academic Bachelor's thesis

PB - KUL - Katholieke Universiteit Leuven

CY - Leuven

ER -

ID: 899187