Thermische Spanningen in Eerste-wand Componenten van Fusiemachines

Research output: ThesisMaster's thesis

Standard

Thermische Spanningen in Eerste-wand Componenten van Fusiemachines. / Casano, Bruno; Massaut, Vincent (Peer reviewer).

Ghent, Belgium : UGent - Universiteit Gent, 2007. 105 p.

Research output: ThesisMaster's thesis

Harvard

Vancouver

Casano B, Massaut V. Thermische Spanningen in Eerste-wand Componenten van Fusiemachines. Ghent, Belgium: UGent - Universiteit Gent, 2007. 105 p.

Author

Bibtex - Download

@phdthesis{489fcde195df44dfb36ccbf6055e410d,
title = "Thermische Spanningen in Eerste-wand Componenten van Fusiemachines",
abstract = "De eerste wand componenten van een kernfusiemachine zijn zeer cruciale onderdelen. De levensduur ervan wordt gelimiteerd door de thermische schokken ge{\"i}nduceerd tijdens de werking van de reactor. Tot op heden is er slechts beperkte informatie beschikbaar over de prestatie van materialen onder verschillende warmtebehandelingen. In deze scriptie zullen verschillende warmtebehandelingen vergeleken worden. Hoofdstuk 1 geeft een overzicht van kernfusie in het algemeen. In het volgende hoofdstuk worden de eigenschappen en productiefases van wolfraam uitgelegd. Hoofdstuk 3 brengt enkele metallografische technieken aan bod die tijdens het onderzoek gebruikt zullen worden. Om het effect van de verschillende armtebehandelingen op de korrels te zien moet men de korrelgrootte kunnen berekenen. Hoofdstuk 4 toont verschillende algemeen aanvaarde procedures om de gemiddelde korrelgrootte te berekenen. Eens de samples warmtebehandeld zijn zal de thermische schok gesimuleerd worden. De beschrijving van de methode om deze te simuleren komt aan bod in hoofdstuk 5. In hoofdstuk 6 zullen de resultaten besproken worden. Er wordt vastgesteld dat verschillende types wolfraam een verschillend gedrag vertonen na warmtebehandeling. Van {\'e}{\'e}n type wolfram bekijken we het gedrag na thermische schok. Ten slotte worden in het laatste hoofdstuk de resultaten nog eens samengevat.",
keywords = "fusion, tungsten, divertor, thermal shock",
author = "Bruno Casano and Vincent Massaut",
note = "Score = 2",
year = "2007",
month = "6",
language = "English",
publisher = "UGent - Universiteit Gent",
address = "Belgium",
school = "UGent - Universiteit Gent",

}

RIS - Download

TY - THES

T1 - Thermische Spanningen in Eerste-wand Componenten van Fusiemachines

AU - Casano, Bruno

A2 - Massaut, Vincent

N1 - Score = 2

PY - 2007/6

Y1 - 2007/6

N2 - De eerste wand componenten van een kernfusiemachine zijn zeer cruciale onderdelen. De levensduur ervan wordt gelimiteerd door de thermische schokken geïnduceerd tijdens de werking van de reactor. Tot op heden is er slechts beperkte informatie beschikbaar over de prestatie van materialen onder verschillende warmtebehandelingen. In deze scriptie zullen verschillende warmtebehandelingen vergeleken worden. Hoofdstuk 1 geeft een overzicht van kernfusie in het algemeen. In het volgende hoofdstuk worden de eigenschappen en productiefases van wolfraam uitgelegd. Hoofdstuk 3 brengt enkele metallografische technieken aan bod die tijdens het onderzoek gebruikt zullen worden. Om het effect van de verschillende armtebehandelingen op de korrels te zien moet men de korrelgrootte kunnen berekenen. Hoofdstuk 4 toont verschillende algemeen aanvaarde procedures om de gemiddelde korrelgrootte te berekenen. Eens de samples warmtebehandeld zijn zal de thermische schok gesimuleerd worden. De beschrijving van de methode om deze te simuleren komt aan bod in hoofdstuk 5. In hoofdstuk 6 zullen de resultaten besproken worden. Er wordt vastgesteld dat verschillende types wolfraam een verschillend gedrag vertonen na warmtebehandeling. Van één type wolfram bekijken we het gedrag na thermische schok. Ten slotte worden in het laatste hoofdstuk de resultaten nog eens samengevat.

AB - De eerste wand componenten van een kernfusiemachine zijn zeer cruciale onderdelen. De levensduur ervan wordt gelimiteerd door de thermische schokken geïnduceerd tijdens de werking van de reactor. Tot op heden is er slechts beperkte informatie beschikbaar over de prestatie van materialen onder verschillende warmtebehandelingen. In deze scriptie zullen verschillende warmtebehandelingen vergeleken worden. Hoofdstuk 1 geeft een overzicht van kernfusie in het algemeen. In het volgende hoofdstuk worden de eigenschappen en productiefases van wolfraam uitgelegd. Hoofdstuk 3 brengt enkele metallografische technieken aan bod die tijdens het onderzoek gebruikt zullen worden. Om het effect van de verschillende armtebehandelingen op de korrels te zien moet men de korrelgrootte kunnen berekenen. Hoofdstuk 4 toont verschillende algemeen aanvaarde procedures om de gemiddelde korrelgrootte te berekenen. Eens de samples warmtebehandeld zijn zal de thermische schok gesimuleerd worden. De beschrijving van de methode om deze te simuleren komt aan bod in hoofdstuk 5. In hoofdstuk 6 zullen de resultaten besproken worden. Er wordt vastgesteld dat verschillende types wolfraam een verschillend gedrag vertonen na warmtebehandeling. Van één type wolfram bekijken we het gedrag na thermische schok. Ten slotte worden in het laatste hoofdstuk de resultaten nog eens samengevat.

KW - fusion

KW - tungsten

KW - divertor

KW - thermal shock

UR - http://ecm.sckcen.be/OTCS/llisapi.dll/open/ezp_102236

M3 - Master's thesis

PB - UGent - Universiteit Gent

CY - Ghent, Belgium

ER -

ID: 302009